Sık Sorulan Sorular

Anasayfa /Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular

1 - Aynı anda iki farklı sertifika sınıfı için kurslara kayıt yaptırabilir miyim?
CEVAP : Hayır. Bir sertifika sınıfı için direksiyon sınavını kazanmadan veya kaydınız silinmeden ikinci bir kayıt yaptırmak mümkün değildir.


2 - Ehliyetim varken farklı bir sertifika için kayıt yaptırdığımda yazılı sınavlarından sorumlu muyum ?
CEVAP : Yazılı sınavlardan muaf olarak, sadece direksiyon sınavına girersiniz


3 - Mazeretim sebebiyle direksiyon çalışmalarını kaçırırsam kursunuzca telafi etme imkanım var mı?
CEVAP : Eksik günleriniz kadar çalışmayı ileriki günlerde uygun zamanlarda telafi ediyoruz.


4 - Direksiyon çalışmalarına hangi saatlerde katılma imkanımız var?
CEVAP : Çalışmalar başladığında sabah 09:00, öğlen 13:00 veya akşam 18:00’den birini tercih ederek direksiyon çalışmalarına katılabilirsiniz.


5 - Direksiyon çalışmaları sırasında her gün için farklı saatleri tercih edebilir miyim ?
CEVAP : Araç yoğunluğunu ayarlayabilmemiz için çok önemli bir mazeret olmadıkça saatleri değiştirmemenizi rica ediyoruz.


6 - Kurs sırasında 12 günlük çalışmayı yapmakla birlikte arzu edersem ilave direksiyon çalışması yapabilir miyim
CEVAP : Tabi, saat ücreti mukabilince arzu ettiğiniz kadar ilave direksiyon çalışması yapabilirsiniz.


7 - Motosiklet kullanmayı bilmiyorum ama A2 ehliyeti almak istiyorum.gerekli eğitimi verebilecek misiniz?
CEVAP : Bisiklet kullanmayı biliyorsanız, iki teker üzerinde dengede durabiliyorsanız, motosiklet kullanmasını rahatlıkla öğretebiliriz.


8 - Yazılı sınavında bir oturumda ayrı ayrı kaç sınava girmem gerekiyor ?
CEVAP : Tek oturumda 60 sorudan oluşan tek sınava giriyorsunuz.


9 - Yazılı sınavda başarılı olmak için en az kaç soruyu doğru cevaplamam gerekiyor ?
CEVAP :Başarılı olmak için 60 adet sorudan 42 tanesini doğru cevaplamanız gerekiyor.


10 - Yazılı sınavlarda yanlış doğruyu götürüyor mu ?
CEVAP : Hayır, yazılı sınavda yanlış cevap doğru cevabı götürmüyor.


11 - Yazılı sınava girebilmek için Sınav Giriş Belgesini nereden almam gerekiyor ?
CEVAP : Kayıtlı olduğunuz sürücü kursundan iki gün öncesinden bizzat giderek imza karşılığı almalısınız.


12 - Yazılı sınavını başarmadan direksiyon sınavına girebilir miyim ?
CEVAP : Hayır. Yazılı sınavını başarmadan direksiyon sınavına girmek mümkün değildir.


13 - Direksiyon sınavı için Sınav Giriş Belgesini sürücü kursundan mı almalıyım ?
CEVAP : Hayır. Sürücü kursunca Direksiyon Sınav Giriş Belgesi ilgili sınav aracında hazır bulundurulacaktır.


14 - Yazılı veya Direksiyon sınavlarında kimlik belgesi bulundurmam şart mı ?
CEVAP : Evet. Sınavlarda, yanınızda geçerli bir kimlik belgesi mutlaka bulunmalıdır.Nüfus cüzdanı olmasını tavsiye ederiz.


15 - Direksiyon sınavı günümü ve saatimi nereden ve nasıl öğreneceğim ?
CEVAP : Kayıtlı bulunduğunuz sürücü kursundan bizzat imza karşılığı öğrenmeniz gerekiyor.


16 - Direksiyon sınavı saatimi kaçırırsam, uygun saatte sınavım gerçekleştirilir mi ?
CEVAP : Hayır. Direksiyon sınavı başlangıç saatinde sınav yerinde olmayan kursiyerin sınavı GİRMEDİ olarak değerlendirilir.

17 - Girmediğim sınavın harcı yanar mı, bir sonraki sınavda kullanamaz mıyım ?
CEVAP : Girilmeyen sınavın harcı yanar. Bir sonraki sınav için tekrar sınav harcı yatırmanız gerekecektir.


18 - Yazılı veya direksiyon sınavlarına kaç defa girme hakkım var ?
CEVAP : Her iki sınav için de 4 defa girme hakkınız vardır. Yazılı sınavını verdiğiniz andan sonra 4 adet de direksiyon sınavı hakkınız başlar.

19 - Giremediğim sınav için mazeretimi belgeleyebilir miyim ?
CEVAP : Her iki sınav için birer defa rapor alma hakkınız vardır.


20 - Aldığım mazeret raporunu sürücü kursuna ne zaman teslim etmem gerekiyor ?
CEVAP : Sınavın olduğu tarihten bir gün sonra ilgili sürücü kursuna götürmezseniz ve sürücü kursu da bu raporu aynı gün içinde Milli Eğitim Müdürlüğüne vermezse aldığınız raporun hiçbir anlamı olmayacaktır.


21 - Yazılı sınavına ve direksiyon sınavına girmeden önce bilgilerin hatırlanması amacıyla eğitim verilmekte midir ?
CEVAP : Evet. Yazılı sınavından hemen önce ders tekrarı ve deneme sınavları yapılmakta, direksiyon sınavından hemen önce de sınav çalışması yapılmaktadır.


22 - Sürücü Kursuna hangi tarihlerde kayıt yaptırmam mümkün ?
CEVAP : Sürücü Kursları her ayın biriyle onu arasında devrelerini başlatmak zorundadır. Ayın on birine kalırsanız mevcut ay için kayıt tarihini kaçırmış olursunuz.